Hírlevél 2023 július

Ő így válaszolt: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. Máté 4,4

A pop-kultúrában, és különösen a képregényadaptációk világában járatosak számontartják, hány szuperhősről szóló film készült eddig. Ha csak az ún. „Marvel Moziverzum” alkotásait vesszük figyelembe, akkor 32 filmről beszélünk. Ezekhez még hozzá lehetne tenni a sorozatokat és más képregénykiadó filmjeit. Azon gondolkodtam, mi a közös az összes szuperhős-történetben. Azt nem mondhatjuk, hogy a természetfeletti képességek, hiszen vannak köztük olyanok, akiket nem csípett meg semmilyen mutáns vagy űrlény, nem érte különös sugárzás, injekciókezelés… Az sem lenne igaz, ha úgy kötnék össze őket, hogy mindegyikben a jó győz. Úgy gondolom, hogy az azonban az összes történetre igaz, hogy az erő kérdésével foglalkoznak. Azzal, hogy a szereplőknek honnan származik az ereje, és mi az, ami táplálja vagy éppen gyengíti az erejét. A harcokat pedig az teszi izgalmassá, hogy ki az erősebb.

Az erő kérdése mindenkit foglalkoztat. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy egy nagyobb feladat előtt valamiből erőt merítsünk. Ha az elmúlt tanévre gondolunk, abban is bőven megéltünk olyan napokat, időszakokat, amikor bizony több erőre volt szükség ahhoz, hogy nekifussunk az előttünk álló próbatételeknek. Kérdés, hogy ilyenkor miből merítünk erőt? Mi az, ami meg tudja újítani erőnket? Jézusnak szintén erőre volt szüksége, mielőtt nekilátott tanítói-gyógyítói szolgálatának. Az ehhez szükséges erőt Istennél, az ő mennyei Atyjánál kereste. Amikor pedig próbák, kísértések érték, Isten szavából merített erőt. A testi erőnléthez megfelelő táplálkozás és mozgás szükséges, a lelki erőnléthez pedig lelki táplálék és mindannak megélése, amit már megértettünk belőle. Isten szavának megértése és megélése adhat nekünk is erőt. Szükségünk is van rá, ha szeretnénk lelkileg is erősödni, formálódni, krisztusibbá válni. A nyári időszakban több lehetőségünk adódhat pihenni, feltöltődni, erőt gyűjteni. Közben pedig – pl. táborokban – megélhetjük mindazt, amit már megértettünk Isten szavából, lelki erőnk táplálójából. Az Úr vezessen minket szava által!

Krisztován Márton elnökségi tag, lelkipásztor

Iskolamissziós híreink

Június 12-én Emmausban jártunk, ahol a Kecskeméti Református Gimnázium kilencedikes évfolyamával töltöttük a délelőttöt. Az imádság témáját dolgoztuk fel az öt osztállyal, öt állomáson – foglalkoztunk a panasszal, a bűnvallással, a hála és a kérés témáival, a közbenjárással és a dicsőítéssel. A nap elején és végén is közös áhítaton figyeltünk az Ige üzenetére. Köszönjük a lehetőséget, hogy ennyi diákkal találkozhattunk és ismerkedhettünk!

Készülünk a Csillagpont református ifjúsági találkozóra is! A hatnapos rendezvényen az SDG egy teljes programponton várja a résztvevőket! Készülünk a már hagyományos Exodus-szabadulósátorral, ahova 6-12 fős csapatok jelentkezését várjuk, ugyanígy a “szabaduló-ládaként” emlegetett logikai játékunkat is elvisszük, amit szintén csapatban kell megoldaniuk a jelentkezőknek. Szintén megszokott már a pavilonunkban a Chill-sarok, ahol hangulatos környezetben lehet kicsit megpihenni a nyári melegben a sűrű programok között. Aki kis kalandra vágyik, felfedezheti majd a Csillagpont területét és helyszíneit a Vonalkód játékunkkal, aminek a kezdő- és végpontja is nálunk lesz! Előadásokban és workshopokban sem lesz hiány a pavilonban – a Siketmisszió és a Cigánymisszió munkatársai és önkéntesi készülnek ismeretterjesztő, érzékenyítő beszélgetésekkel, továbbá a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola tagjai vakvezető kutyákkal barátkoztatják össze az érdeklődőket. Máthé Zoltán tábori lelkész tart interaktív előadást arról, hogy milyen a fegyverek árnyékában szolgálni, és eljön hozzánk Tőrös Balázs és Gáspár Botond, akik közös workshopot tartanak sportolói témában. Esténként is érdemes lesz hozzánk látogatni – lesz táncház és “Nikodémusok órája” is – utóbbin lehetősége lesz a résztvevőknek kérdéseket megfogalmazni, amiket Jézusnak tennének fel, és ezekre a kérdésekre keresik majd a meghívott lelkészek a választ. Reggelenként pedig 7:30-tól tartunk áhítatot, amire mindenkit szeretettel várunk!

Programjaink

2023. július 24–29. Csillagpont Zánkán: beszélgetésekkel, workshopokkal, chill-ponttal várunk titeket. Feltétlenül látogassatok meg minket, ha ott vagytok!
 
2023. szeptember 9. önkéntesek képzése, felkészítése a 2023/24-es tanév iskolamissziós feladatira a H26-ban.

2023. szeptember 9. SDG-nap és közgyűlés a H26-ban.

2023. december 8–10. az adventi csendeshétvége tervezett időpontja.

Féléves pénzügyi helyzetjelentés

Az év felénél ránéztünk a költségvetésünkre, és örömmel és hálával állapítottuk meg, hogy szerény terveink szerint szépen haladunk.

Az idén a nyertes pályázatokból befolyt összegek (2,2 M Ft), egy egyházi támogatás (1M Ft), és a programjaink részvételi díján (2,6 M Ft) kívül összesen 1 771 500 Ft adomány érkezett egyesületünk javára, amiért nagyon-nagyon hálásak vagyunk Nektek!

Továbbra is bátorítunk Benneteket, hogy ha tehetitek, támogassátok rendszeresen Istennek ezt a misszióját! Nekünk akár havi 1000 Ft is sokat jelent. Ha erre nincs lehetőségetek, annak is nagyon örülünk, ha imádkoztok az SDG-ért!

Emellett kérjük kedves tagjainkat, hogy a közgyűlésen meghatározott jelképes 1000 Ft/év tagdíjukat külön felcímkézve juttassák el nekünk, hogy a költségvetésünk is hűen mutassa taglétszámunkat. Köszönjük!
 

Hálásan köszönjük az adományokat!

Ezeknek köszönhetően a harminc fős önkéntes csapatunknak mi álljuk a reggelijét, ezzel garantálva a közös napindítást, amely a csapatépítés és a napi menetrend átbeszélése miatt is fontos számunkra.

Isten áldását kívánjuk életetekre, családotokra, munkátokra!
 
Az SDG elnöksége és munkatársai nevében:
Németh Tamás
elnök

 

SDG
SDG