Programok

Azért találkozunk, hogy megosszuk egymással az életünk. Teret adunk arra, hogy ezek a találkozások elmélyítsék a kapcsolatainkat: tudjunk magunkra, egymásra és Istenre is más szemmel tekinteni, az Ő szemével nézni mindent. Előadások, kiscsoportos beszélgetések, műhelyek és sok vidám pillanat vár Rád, ha eljössz. A műhelyek között legtöbbször találsz olyat, ami a teológiával, a párválasztással, társadalmi-környezeti kérdésekkel, művészetekkel foglalkozik. Egy nagy és akár életet átformáló találkozásra hívunk Téged!

A következő tavaszi találkozó
Helye: Balatonszárszó
Időpontja: 2024.04.19–21.

Az Adventi csendeshétvégén egyszerre tapasztalhatod meg az egyedüllét szabadságát és a közösség erejét. Az adventi csendben lelassul az idő, és igazi ünnepvárásban lesz részed. Azokat – az elsősorban – középiskolásokat, egyetemistákat, egyedül vagy csoportban érkezőket várjuk az ország minden részéből erre a hétvégére, akik az advent rohanásában elcsendesülésre, valódi közösségre és találkozásra vágynak egymással és Istennel is.

A következő adventi csendeshétvége
Helye: Miskolc, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Időpontja: 2023.12.08–10.

A tábor alatt egy adott témához kapcsolódnak a hét programjai: áhítatok, imádságok, játékok, szemináriumok, csendek, kiscsoportos beszélgetések, közös étkezések, fiú-lány nap, esti tábortüzek.

A következő nyári tábor
Helyszín hamarosan
Időpontja: 2024.07.16–20.

A Tájoló egy református ifjúsági zarándoklat, egyhetes léleksétáltatás. Zarándoklatunk egyszerre közösségi és egyéni út, ahol mindenki a maga útját járja, egymásnak pedig útitársai vagyunk. Egyfajta istentisztelet. Célunk nem egy szent helyre való eljutás, mégis egy különleges formája az istentiszteletnek, az Istennel való kapcsolatunk ápolásának, az imádságnak. Nem a hely – vagy nem kifejezetten a hely – miatt, hanem az odaszentelt idő, figyelem, nyitottság és ima nyomán lehet tere az Istennel való találkozásnak.

 

Éves Bibliaismereti versenyünket mindig más középiskola fogadja be, így körbejárjuk vele az országot. Minden évben csupán egy-két ószövetségi vagy újszövetségi könyv a verseny anyaga. Ezzel is az a célunk, hogy mind a háromfős középiskolás csapatok, mind felkészítőtanáraik és mi, szervezők is jobban elmélyedjünk a Biblia egy-egy részében. Fontos számunkra, hogy kicsit közelebb hozzuk a mindennapokhoz a Szentírás üzenetét: a részletesebb tudást kérjük számon a százkérdéses teszt alkalmával, és a nagyobb kép meglátására, a mai helyzetekben való megélésre buzdítjuk a diákokat a majd’ háromórás kalandverseny során. Mind résztvevőként, mind szervezőként felejthetetlen élmény minden évben a verseny!

A következő Bibliaismereti verseny
Helye: Pécs
Időpontja: 2024. március 1–2.