Az SDG alkalmak szabályzata

Kedves Testvérünk!

Szeretnénk, ha ezt a rövid szabályzatot elolvasnád, és az alkalmainkon ennek fényében gondolkodj, mielőtt cselekszel.

Az SDG által szervezett programokon mindig Jézus személye köré gyűlünk össze, Ő van a középpontban, rá próbálunk figyelni. Akik már találkoztak vele személyesen, azoknak nem kell magyarázni, hogy ennek milyen következményei vannak viselkedésükre és a másokhoz történő viszonyulásukra. Mivel olyanokat is várunk és hívunk, akik még most közelednek Hozzá, vagy talán még el sem indultak Felé, fontosnak tartottuk, hogy az alkalmaink erre méltó helyet adhassanak. Ne tételes felsorolásként, hanem iránymutatásként olvasd az alábbi sorokat. Augusztinusz azt mondta, hogy szeress és tégy, amit akarsz – csak néhány apró dologgal egészítenénk ki:

– Nagyon örülünk, ha eljössz közénk! Kérünk, hogy vegyél részt a programokon, azokon pontosan jelenj meg. Amennyiben külön nem jelezzük egy programmal kapcsolatban, hogy az szabadon választható, akkor az kötelező. Tartsd be az időpontokat, mint például a takarodó, vagy az étkezések kezdete. Ez alapvetően fontos azért, hogy minden a maga helyén és idejében jó eredménnyel végbemenjen. A tábor szervezőinek és a felnőtt kísérőknek a kérését tartsd tiszteletben és cselekedj annak megfelelően!

– A 18. életévét be nem töltött résztvevőknek a tábor területén, és annak ideje alatt nem megengedett az alkohol, dohányáru, elektromos cigaretta és egyéb tudatmódosító szerek fogyasztása. Erre elsősorban a lelki egészségetek iránt érzett felelősségünk, másrészt külső törvények köteleznek bennünket. A felnőtt résztvevőket is kérjük, hogy jó példával járjanak elöl ebben!

– Amennyiben az alkalmunkon előre meghirdetjük az istentiszteletet, kérünk, hogy hozz magaddal oda illő öltözetet.

– Az esemény helyszínére behozott tárgyakért, értékekért nem tudunk felelősséget vállalni. Kérjük, hogy csak a szükséges dolgokat hozd magaddal és figyelj az értékeidre.

– Kérünk téged, hogy úgy válogasd meg az általad viselt ruhadarabokat, hogy ne azokkal (vagy azok hiányával) hívd fel magadra a többiek figyelmét. Ha ez mégsem sikerülne, szólni fogunk érte.

– A táborhely berendezésével, felszerelésével el kell számolnunk, ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel és odafigyeléssel óvjátok azok épségét! Amennyiben a fenti szabályzatot nem sikerül betartanod, hazaküldhetünk a táborból. Szüleidet, iskoládat írásban is tájékoztatjuk az esetről.